Kodutehnika blogi

Veider vaheldus verivorstile ja jõulukeeksile: Joel Ostrati ahjus valminud lumepallisupp!

rasmuskooskora

Telekokana tuntust kogunud Joel Ostrat on löönud käed Electroluxiga ning valmistab spetsiaalselt kodukokkade jaoks välja mõeldud roogi. Miks mitte proovida traditsiooniliste jõuluroogade kõrval nostalgiahõngulist lumepallisuppi või luksuslikku Burgundia pada.

Valge kala rull roheliste köögiviljadega

Mis oleks, kui asendaks sel korral verivorstid jõululauas hoopis valge kala rulliga. Hõrk valge kala, särtsakas pesto ja krõmpsud rohelised köögiviljad on kindlasti hulga tervislikumad ja mõjuvad ka kolesteroolile hästi. 

Joeli toitev kuid samas kerge eelroog ei jäta kedagi külmaks, vaid paneb hoopis küsima, kuidas nii kiirelt ja lihtsalt selline pilkupüüdev toit küll valmis. Ideaalne külalistele serveerimiseks, aga ka kergeks õhtusöögiks. Auruahjus küpsetades jääb kala mahlaseks ning köögiviljad värskeks, induktsioonpliidil tehtud valge veini kaste seob kogu roa tervikuks. 

Vaata videost järele, kuidas Joeli eelrooga valmistada – videos on mitmeid kasulikke nippe tehnika osas ning lõpust leiad ka koostisosade nimekirja.

Burgundia pada ehk punases veinis hautatud veiseliha

Boeuf Bourguignon ehk Burgundia pada ehk punases veinis hautatud veiseliha – kõlab suursuguselt, kas pole? Tegelikult ei ole see üldse nii lihtne ja koos Joel Ostrati samm-sammulise juhisega saab igaüks selle esmapilgul keerulisena näiva pajaroa valmistamisega hakkama.

Seda imelist hautist on õige tooraine ja nippide kasutamisel teha väga lihtne. Kas teadsid, et induktsioonpliit töötab ka klassikaliste malmpottidega? Lisaks sellele on kuumust kerge reguleerida, mistõttu ei kõrbe pada kunagi põhja ega küpse üle, samuti on pliiti hiljem lihtne puhastada.

Magustoiduks ahjus valmistatud lumepallisupp

Ilmselt on iga eestlane vähemalt korra elus siidist ja rammusat lumepallisuppi proovinud, kuid seda ise valmistanud inimesi leidub mõnevõrra vähem. Miks? Ideaalse besee ja munakollaste ning piima kreemiks kuumutamine ei tundu just lihtsamate killast, teisalt kinnitab Joeli kokandusklassi uus video seda, et imemaitsva nostalgilise magustoidu saab lauale tuua vaid 30 minutiga.

Erinevalt klassikalistest beseepilvekestest, pistab Joel need seekord ahju, et grillida peale kuldne jume ja muuta kogu magustoit veel karamellisemaks.

Vanillise piima ja munakollase kreemi valmistamiseks on oluline jälgida kuumust, et segu keeks kokku ja tekiks siidine konsistents. Joeli õpetuste järgi võiks püüda potis temperatuuri kergitada täpselt 70 kraadini – selleks on hea abiline Electroluxi induktsioonpliit, millel saab temperatuuri reguleerida ühe sõrmeliigutusega. Lisaks ühendub pliidiga ka spetsiaalne toidutermomeeter, mille potti pistes saab veelgi täpsemalt kreemi temperatuuril silma peal hoida.

Head magustoidud palju sissejuhatust ei vajagi. Besee ja piimakreemi valmistamine on selge, peale väheke sidruni või laimikoort ning head isu!

Electrolux Intuit koondab enda alla nutikad köögiseadmed, mis teevad ka restoranivääriliste roogade valmistamise imelihtsaks. Isegi kui oled köögis algaja või oled liiga kindlaks jäänud juba tuttavate retseptide valmistamisele, siis Intuit seeria inspireerib proovima midagi uut. 

Ahi ja pliit võtavad vastutuse endale, pakuvad välja sobivad küpsetusrežiimid, temperatuuri ja aja ning sinul jääb üle vaid kvaliteetne tooraine koju varuda.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Telli Geeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate olulisematest Geeniuse teemadest.