Kultuuriprojektiga otsitakse uusi ja vanu Koplikandi retsepte

Foto: Kalamaja muuseum

Tallinna linna välisprojekti „ACCESS – kultuuri kättesaadavus kõigile“ raames otsib Kalamaja muuseum koostöös Kopli 93 kogukonnakeskusega uusi ja vanu, värskeid ja tuttavaid, erilisi ja koduseid Kopli retsepte.

Retseptikorjele on oodatud kõikvõimalikud maitserännakud seinast seina – argised lemmikretseptid, pidupäevaroad või vanaema-vanaisa kulinaarne kullavaramu. Eesmärk on kogunenud palade juhistest teha lisaks ühisele kokkamise päevale ka näitus Kalamaja muuseumis, et järgmistel põlvedelgi oleks võimalik maitserännakust osa saada.

Laekunud retsepte tutvustatakse ja valmistatakse nende järgi toite laupäeval, 16. oktoobril kell 11–13 Maxima kaupluse ees (Kopli 69b) toimuval ühiskokkamisel. Kokk, kes aitab kokkamisel maitseid retseptide järgi balansis hoida, on Aldur Soosalu.

Kui Sul on mõni retsept, mida soovid jagada, siis muuseumiseltskond tuleb sellele vajadusel kas või ise järele.

Retsepte saab jagada ka Kalamaja muuseumiga (kalamaja@linnamuuseum.ee ja tel +372  5309 9772) või kirjutada retsepti üles kogukonnakeskuses Kopli 93 kohapeal (igal kolmapäeval). Retseptiannetajat ootab tänutäheks ka väike meelehea.

Kalamaja muuseumi tegemistest loe lähemalt muuseumi kodulehelt kalamajamuuseum.ee.
Projektist „ACCESS – kultuuri kättesaadavus kõigile“ loe lähemalt SIIT.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.