Eesti majatootja osaleb nelja hoonega Soomes elamumessil

Nordic Houses majad. Pilt on illustratiivne.Foto: Nordic Houses

Rubriiki toetab

Nordic Houses KT OÜ ning Trilog Studio OÜ arhitektide Kristjan Tõlki ja Olavi Kukke koostöös loodud elamukontseptsioon Nordic COMPACT, mis pärjati konkursi Aasta Tehasemaja 2015 üldvõitjaks, jõudis tänavu Soome Naantali elamumessile.

Elamumessi korraldatakse Soomes juba üle 50 aasta, kus ehitatakse igal aastal erinevas omavalitsuses valmis uus elamupiirkond. Selle aasta elamumessi ala on Naantali kaljusel Luonnonmaa saarel, mis asub otse Muumisaare kõrval.

Käesoleval aastal on majatehased ja peatöövõtjad püstitanud 35 erinevat elamuühikut mida on võimalik kõigil huvilistel külastada. Elamumess on avatud kuu aega 15. juulist 14. augustini ja korraldajad prognoosivad umbes 100 000 külastajat.

,,Oleme asutanud Soomes koostöös kohalike partneritega ettevõtte Nordic House Finland OY ja osalemine elamumessil, kus ehitatud 4 COMPACT seeria elamut saavad olema esimeseks märgiliseks sammuks sisenemisel Soome turule. Oma 20 tegevusaasta jooksul oleme tootnud üle 2000 projekti, seni peamiselt Norra ja Rootsi turgudele,” ütleb Nordic Houses tegevjuht Argo Saul.

Elamumessi projekti peatöövõtja ja Nordic Houses esimene edasimüüja Soomes on Spinkkilä OY.

Naantali 2022 elamumessil on Nordic Housesil esitlemisel terviklikud, kestlikud ja loodussäästlikud lahendused. Näiteks katustel ja fassaadidel integreeritud päikesepaneelid, termotöödeldud puidust terrassid, konstruktsioonides kasutatud hingavat puitkiudvill soojustust, tänapäevased tehnosüsteemid jne. Projekti on kaasatud üle 50 koostööpartneri nii Eestist, Soomest kui Norrast. Rohkem infot: https://www.lounakallio.fi/

Soome elamumess on kujunenud väga populaarseks sündmuseks ka eestimaalastele, kus on võimalik kompaktselt tutvuda paljude erinevate majamudelitega ja viia kurssi värskemate trendidega sisekujunduses. Kogu messiküla ehitatakse 100% valmis mis sisaldab ka infrastruktuuri koos haljastusega.

Naantali asub vahetult Muumimaa läheduses 2,5 tunni autosõidu kaugusel Helsingist, hea võimalus teha pere või sõpradega üks sisukas väljasõit.

Nordic COMPACT majad on elamumessil Lounakallio OY ühistu kinnistutel nr 30 ja 31.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.