2025. aasta värv kätkeb endas positiivsust ja elurõõmu

2025. aasta värv.

Rahvusvahelised disainieksperdid valisid Sadolin Aasta Värviks 2025 päikselise ja sooja True JoyTM, mis on kantud soovist täita kodud hea tuju, loovuse ja mitmekesisusega. Julgustavat ja rõõmu pakkuvat kollast tooni täiendavad kolm värvipaletti, mis on heaks tööriistaks sisekujundajatele, disaineritele ja asjaarmastajatele. Akzo Nobel Baltics esitles Sadolin Aasta Värvi 2025 reedel, 27.09 Kumus.

AkzoNobeli Rahvusvaheline Esteetikakeskus on juba üle 30 aasta tõlgendanud meid kõiki mõjutavaid sündmusi ihaldatud värvitoonideks. “Tänavu kaasati ekspertide hulka esmakordselt ka nooremdisainerid ja praktikandid, et mõjukas värvivaliku protsess arvestaks võimalikult laia vanusevahemikuga tarbijatega,” kommenteeris Baltimaades kaubamärke Sadolin, Pinotex ja Hammerite esindava Akzo Nobel Baltics AS-i juhatuse esimees Elena Past.

Aasta värv väljendab maailmas toimuvat ning viimasel ajal annavad tooni pidevad muutused, mis tekitavad ebakindlust tuleviku suhtes. “Elurõõmsa kollase True JoyTM tooniga soovime julgustada inimesi muutustega kohanema, leidma uusi väljakutseid ja looma midagi toredat. Tahame Sadolin Aasta Värvi ja seda täiendavate ColourFuture värvipalettidega inspireerida kõiki usaldama oma loovust kodu ja ruumide kujundamisel ning leidma üles just need värvid ja detailid, mis tõstavad tuju ja aitavad head tuju hoida,” lisas Past.

Rõõmuküllase Sadolin Aasta Värv 2025 iseloomustuseks on öeldud, et kui mõni värv võiks näole naeratuse maalida, siis on see True Joy™. Uut aastat valitsev toon sündis tänu põhjalikule värvi-, disaini-, kultuuri-, majandus- ja sotsiaalsete trendide uuringule, mis peegeldas inimese soovi avastada tundmatut, väärtustada meisterlikkust ja võtta omaks enda tõeline olemus. Iga-aastasele ColourFuture trendiennustuste kohtumisele olid kaasatud lisaks AkzoNobeli ekspertidele arhitektid, disainerid ja ajakirjanikud üle terve maailma.

Aasta värviks valitud True Joy™ sooja kollase tooniga käivad kokku kolm täiendavat värvipaletti, mille toel on lihtne erinevaid toone omavahel kombineerida soovitud meeleolu loomiseks ruumis. Julge (Bold) värvilahendus kutsub välja astuma mugavustsoonist ja tooma koju seiklust erksate ja meeleolu tõstvate värvidega, Uhke (Proud) kutsub tunnistama enda juuri ja looma enesekindlalt unikaalset kodu ning Inimlik (Human) julgustab loovusele millegagi, mis on tehtud oma kätega. Eraldi värvid, tekstuurid ja eriefektid on lisaks välja töötatud lennunduse, autotööstuse, olmeelektroonika, mööbli, valgustuse, põrandakatete, ehituse ja arhitektuuri jaoks.

Viimasesse Sadolin Aasta Värvi valikuprotsessi kaasati ühe uuendusena ka disainimaailma mõjuisikud, tänu kellele jõuab kollase värvi võim sotsiaalmeedia kaudu veel rohkemate huvilisteni. Järgnevate kuude jooksul tasub seega silma peal hoida Mauricio Arruda, Ana Milena Hernandez Palaciose ja Theo-Bert Pot’i some kontodel, et saada osa kollase loodud muutustest ja leida inspiratsiooni.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.