Kogenud kokad teavad, et hõrgu ja tervisliku roa valmistamiseks ei piisa üksnes kvaliteetsetest toiduainetest. Oluline on ka see, millisel temperatuuril toitu keedetakse või küpsetatakse – kas see on sobiv, jaotub ühtlaselt ja kuumutab toitu piisavalt kaua.
Unustasite taas kuumust vähendada ning toit kees üle või praad kõrbes põhja? Jäite lobisema ja ei tea enam, kui kaua toit on tulel olnud? Sellised olukorrad on tuttavad enamikule, kes teevad tänini süüa traditsioonilisel gaasi- või elektripliidil.
Kõiki neid probleeme ja enamatki veel aitavad lahendada modernsed induktsioonpliidiplaadid, mis lihtsustavad toiduvalmistamise protsesse ja kannavad hoolt, et söök valmiks alati laitmatult. Nüüdisaja pliidiplaat on justnagu seadmesse integreeritud isiklik köögiabiline.
Millest alustada?
Kui lähete kaubanduskeskusesse nõu küsima, küsitakse teilt arvatavasti esmajärjekorras, millise tootja pliiti soovite. Selle üle ei tasu imestada, sest tootja valik on justkui kvaliteedigarantii. Kui tootja prioriteet on jätkusuutlikkus ja kasutaja vajadused, võite olla kindel, et sellised tooted on igati funktsionaalsed, hõlpsalt käsitsetavad ja muidugi nüüdisaegsed.
Kõikidele nendele kriteeriumidele vastav liider kodutehnika turul, Rootsi ettevõte Electrolux esitleb uhkusega oma uuenduslikke Hob2Hood funktsiooniga induktsioonpliite, mis ühendab sisselülitatud pliidiplaadi juhtmevaba ühenduse kaudu õhupuhastiga ja reguleerib söögivalmistamise intensiivsuse järgi automaatselt selle tõmmet isegi siis, kui käsil on mitu rooga.
Nutikad funktsioonid lihtsustavad elu
Need, kes on vaid poole kõrvaga induktsioonpliitidest kuulnud, teavad enamasti, et nendega saab toitu valmistada kiiremini ja ohutumalt. See on tõesti tõsi. Poti kõrval seista ja oodata, kuni vesi keema läheb, ei ole vaja, sest induktsioonpliidid kuumenevad märksa kiiremini kui tavapärased.
PowerBoost funktsioon võimaldab intensiivse kuumuse saavutada aga suisa silmapilkselt. Kui pliidiplaadil on SenseBoil keedusensor, ei pea ka valvama, et keema tõusnud vesi üle ei keeks, sest kui vesi on keema läinud, reguleerib pliidiplaat automaatselt temperatuuri ja keedab vett võimalikult rahulikult. See sobib ideaalselt kartuli ja supi keetmiseks.
Ent see ei ole kaugeltki kõik, mida moodne tehnoloogia pakub. Näiteks värvilise puuteekraaniga SensePro induktsioonpliidiplaadid võimaldavad määrata valmistatava roa tüübi ja annavad koguni täpsed juhised, et valmistatav toit oleks alati parima kvaliteediga. Nendel pliitidel on ka roa sisse pistetav juhtmevaba termomeeter, mis mõõdab täpselt valmistatava toidu sisetemperatuuri ning korrigeerib sätteid nii, et toit valmiks laitmatult.
Mis kõige olulisem – endal pole tarvis peaaegu mitte midagi teha, sest pliit teeb teie eest kogu töö ära. Ei mingeid kõrbenud ega seest tooreks jäänud roogi enam! Sellist tüüpi pliidiplaat meeldib kindlasti ka neile, kes armastavad liha või kala valmistada sous-vide meetodil vaakum-plastkotis, mida leiab tootja kaubavalikust, ja korduskasutatavas kotis, säästes loodust liigsest plastitarvitamisest. Küllap teate, et sel moel valmistatakse toitu pikka aega madalal tulel. Ent kes tahaks pliidi juures konutada ja pidevalt temperatuuri kontrollida?
Electroluxi SensePro pliit võib selle tüütu töö enda peale võtta – seade reguleerib temperatuuri nii, et see ei ületa määratud piiri ning toit haudub tänu juhtmevabale Food Sensori termomeetrile aeglaselt ja õigesti, säilitades tooraine naturaalse maitse, mahlakuse, tekstuuri ja toitained.
Electroluxi tootevalikus on pliite, millel on iga kuumutusala jaoks eraldi taimer. See on ülimalt mugav, sest nii saab hõlpsalt korraga valmistada ka mitut rooga – määrate iga kuumutusala taimeri aja ja kuumus lülitub ettenähtud ajal automaatselt välja, misjärel roog jätkab valmimist allesjäänud soojusega. See aitab elektrienergiat säästlikult tarvitada.
Esmaklassilise restorani tasemel toitu aitab valmistada ka SenseFry funktsioon, mis tagab ühtlase praadimise. Nii ei pea te enam vaagima ega kuumust suurendama või vähendama, sest praadimissensor hoiab ise kogu panni pinnal sobivat temperatuuri. Isegi esimene pannkook ei lähe aia taha.
Rohkem ruumi improvisatsioonile
Oleme harjunud, et pliidil on neli eri võimsuse või suurusega kuumutusala või põletit. Aga mida teha, kui olete võtnud nõuks teha suurema roa? Improviseerimishimulistele köögivirtuoosidele sobib ideaalselt FlexiBridge induktsioonpliidiplaat, mis on funktsionaalne ning suudab kohanduda mitmesuguste olukordade ja vajadustega.
FlexiBridge induktsioonpliit võimaldab määrata sellise kuumutusala nagu parasjagu vaja – kuumutusvälju on võimalik liita ja nõnda saab toidu valmistamiseks ruumi juurde. Näiteks tavapärase nelja kuumutusvälja asemel saab luua kaks keskmist mõõtu, väikese ja suure või ühe väga suure kuumutusala.
Toit valmib kiiremini ja lihtsamalt, sest te ei pea ootama, kuni üks roog saab valmis ja kuumutusväli vabaneb. Ühekorraga saab praadida nii hõrku praadi kui ka valmistada kastet, kasutades meelepärase suurusega potte, sest pliit kuumutab kogu nende pinda ühtlaselt. Muide, see funktsioon võimaldab poolele pliidile asetada ka Plancha grillplaadi. Nõnda saate koduköögis grillimise ette võtta.
Pliidile alluvad müravabad õhupuhastid
Mida teha, et valmistatava toidu lõhn ja aur ei täidaks tervet kodu? Loomulikult paigaldada kvaliteetne õhupuhasti. Hob2Hood funktsiooni toetava pliidiplaadi ja õhupuhasti tandem vabastab teie käed – kohe pärast pliidi sisselülitamist saab õhupuhasti juhtmevaba ühenduse kaudu signaali ja valib ise optimaalse tõmbeintensiivsuse, mida saab vajaduse korral ka käsitsi reguleerida.
Võimsa mootoriga Electroluxi õhupuhastid eemaldavad toidu valmistamisel tekkinud auru ja puhastavad tõhusalt õhu, isegi kui see on täis kõrvalisi lõhnu. Lõhnade eest kaitsevad ka usaldusväärsed söefiltrid, mis täidavad suurepäraselt oma funktsiooni isegi siis, kui ventilatsioonitoru ei ole võimalik välja juhtida. Lisaks on neis õhupuhastites rasvafilter, sellepärast saate alati nautida puhast toiduvalmistuspaika.
Eraldi märkimist väärib Breeze funktsioon, mis värskendab õhku müra tekitamata. Kohe kui olete söögitegemise lõpetanud, vajutage Breeze nuppu, mispeale õhupuhasti töötab tund aega peaaegu helitult, häirimata valmistatud toidu nautimist.
Õhupuhastisse sisseehitatud võimsad, ent energiasäästlikud LED-lambid valgustavad eredalt pliiti, tänu millele näete alati selgelt, kuidas teie road valmivad. Laia mudelivaliku seas leidub eri võimsuse ning kahte moodi kujundusega (integreeritavaid ja kubu-tüüpi) seadmeid.
Mugavalt paigaldatavad seadmed sobivad iga interjööriga
Tänu mugavale PerfectFit paigaldusmeetodile sujub induktsioonpliidiplaatide paigaldus teiste tootjate sarnaste toodetega võrreldes kolm korda kiiremini. Ühtlasi on paigaldamisel väiksem vearisk. Siiski on oluline usaldada see töö spetsialistile, sest nii saate olla kindel, et pliidiplaadi kasutamine on ohutu, pealegi vähendate maksimaalselt riski rikkuda kallis kodumasin.
Electroluxi koolitusjuht Margus Soots hoiatab pliidiplaadi paigaldamise eest nõudepesumasina kohale. „Ükskõik, kui suur on köök ja mis tüüpi pliidiplaadiga on tegu, nõudepesumasinast pidevalt kerkiv aur võib kahjustada kuumutusplaadi mikroskeeme ja selle ventilatsioon ei pruugi olla piisav. Seega ei piisa ainult sobiva koha valimisest tööpinnal – tuleb hoolitseda ka kohase õhutusava eest, mis on märgitud seadme juhendis,“ ütleb Soots.
Samuti ei soovita ta pliidiplaati seina äärde panna, eriti kui teile meeldib süüa teha. Selline lahendus oleks ebamugav ja piiraks ligipääsu pliidile.
Induktsioonpliit on üks võimsamaid köögiseadmeid, mis vajab enamasti ka eraldi kahe- või kolmefaasilist sisendit. Electroluxi kodutehnikaeksperdi väitel töötab pliidiplaat kõiki vajalikke faase kasutades efektiivsemalt.
Electroluxi moodsate mitmefunktsiooniliste pliidiplaatide valik on tõeliselt lai. Tuleb vaid otsustada, mida soovite – kiirust, mugavust, nutikust või ehk kõike ühes? Kui soetate vastavalt oma vajadustele mõne neist uudsetest õhupuhastiga ühendatud Electroluxi induktsioonpliidiplaatidest, saate täiel määral keskenduda toiduvalmistamisele ning säästate aega ja energiat.